Smartlog v3 » Tandlæge i København » tandtråd
Opret egen blog | Næste blog »

Tandlæge i København

en blog fra en tandlæge i København

tandtråd

20. Mar 2013 14:34, Tandlæge København

Er brug af tandtråd effektivt eller er det simpelthen bare spild af tid?

Det er formentlig et spørgsmål, du har overvejet i relation til dit arbejde med at holde din mund sund og rask; gør brugen af tandtråd virkelig en forskel? Er tiden godt givet ud?

Det vil ikke være brugen af tandtråd alene, som forhindrer forfald i dine tænder, men det er et rigtig godt supplement, der spiller en signifikant rolle, som bestemt ikke må undervurderes. Du har formentlig mange gange før følt, at der er et eller andet, der har sat sig fast i tænderne. Når der er noget, der sidder fast i tænderne, som ikke naturligt hører til der, så vil det også medbringe bakterier, der får lov til at sidde og formere sig, som vil skade dine tænder. Når du så børster tænderne, er formålet at få fjernet disse. Hvis du gør brug af tandtråd vil det være lidt lettere at fjerne det, der har sat sig på tværs, og som sidder og driller.

Forfald i tænderne vil i stor stil være forårsaget af syreholdig mad, der spises. Kilderne kan være mange, men sukker er en stor syndebuk i dette tilfælde. Det er også derfor du altid har fået at vide, at du skal begrænse mængden af sodavand, som du indtager. Hvis du alligevel har en sød tand, der viser sig en gang imellem, er det en god ide at skylle efter med vand, hvis du ikke har mulighed for at få børstet tænder. Vandet har en højere pH-værdi end syren, og det vil derfor være med til at neutralisere syren ved at hæve pH-værdien af det, du har indtaget.

Plak er en anden ting, der kan gå hen og være til stor gene for dig på et senere tidspunkt, hvis det får lov at sidde for længe af gangen. Plak vil nemlig sidde og omdannes til tandsten med tiden, der sætter sig imellem tænder og tandkød. Det vil være med til, at man risikerer tandkødssygdomme, som kan være en ubehagelig oplevelse og bestemt også en dyr oplevelse at få rettet op på.

Som det tidligere er nævnt i artiklen, kan man ikke blot basere vedligeholdelsen af god tandhygiejne på en faktor. Der er en stribe forskellige ting, som man skal være bekendt med, som inkluderer måden, man børster tænder på, vigtigheden bag at udskifte tandbørsten hver 3 måned eller, når den ser slidt ud, brug af tandtråd, brug af mundskyl, besøg hos tandlægen. Disse er de vigtigste ting, man skal igennem for at opretholde en sund mund.

Tandlægen På Frederiksberg
Falkoner Allé 7
2000 Frederiksberg
tlf 70 87 10 70

Relaterede