Smartlog v3 » Tandlæge i København » tandlaege Vesterbro
Opret egen blog | Næste blog »

Tandlæge i København

en blog fra en tandlæge i København

tandlaege Vesterbro

30. May 2012 13:47, Tandlæge København

Tandlægen på Vesterbro

 

Fordelene ved tandimplantater over proteser og broer

At miste en tand på grund af dårligt helbred, dårlig mundhygiejne eller et uheld er en smertefuld ting. Det kan både være fysisk og psykisk, da man kan gå og ærgre sig over hvordan det ser ud, men det kan desuden betyde at tænderne rykker sig rundt i munden, som til sidst kan ende i en voldsom tandpine. Smerten vil kun blive værre,  hvis man ikke tager hånd om tabet og får gjort noget ved det.

Kæben og tandkødet støtter tænderne samt den anden vej rundt også. Skade på tanden kan derfor indirekte forvolde skade på køben eller tandkødet også. Når du mister en tand vil området omkring blive påvirket. Knoglen, der var brug for til at holde på tanden vil starte med at opløses, hvilket  vil lede til at kæbebenet bliver mindre. Hvis kæben stadig er ved at vokse, kan en manglende tand få de kommende tænder til at skyde skævt op.

En manglende tand vil også påvirke ens udseende markant. Hvis man mangler en af fortænderne vil man formentlig være mindre tilbøjelig til at smile og ens selvtillid kan dale. Det kan således også skabe problemer med at tygge eller tale. Det er derfor vigtigt at komme forbi tandlægen hurtigst muligt.

Tandproteser er formentlig den mest populære løsning fordi det er en løsning, hvor man har mulighed for at tage den nye tand ud. På grund af deres ikke permanente natur, vil det derfor også være begrænset, hvor meget de hjælper kæben.

Broer er en løsning, som er en anelse bedre. De tilbyder en permanent fyldning af det område, som er opstået der, hvor der tidligere var en tand. De er dog ikke fæstnet til kæben og tandkødet. En bro er faktisk bare en krone der placeres i hullet.

Ved både broer og proteser er kæbebenet dog stadig udsat for skade og forfald.

Et tandimplantat vil simulere tilstedeværelsen af en rigtig tand på alle måder. Først bores et lille hul i tandkødet og skruen indsættes. Der sættes dernæst en krone ned over, som ligner den tidligere tand i form og farve. Tandimplantater er klart den bedste løsning til dags dato.

Tandlægen på Vesterbro
Vesterbrogade 19
1620 København V
tlf: 70 87 10 60

Relaterede