Smartlog v3 » Tandlæge i København » tag til tandlægen regelmæssigt
Opret egen blog | Næste blog »

Tandlæge i København

en blog fra en tandlæge i København

tag til tandlægen regelmæssigt

5. Sep 2012 16:45, Tandlæge København

Tre gode grunde til at besøge din tandlæge regelmæssigt

Er du en af de mange personer, som ikke får bestilt tid til tandlægen? Nu er det tid til at lave om på dette, så du kan beholde dine hvide tænder. I denne artikel vil der komme nogle forskellige grunde til, at du skal til tandlægen – og det med det samme, hvis det er mere end 6 måneder siden sidst!

Det kan også være, at du lider af tandlægeskræk, og at det er derfor, du ikke får gjort noget ved det. Men overvej en gang disse følgende grunde og vurder dernæst, om du mener, det var det rigtige valg at træffe, ikke at gå til tandlægen. Det kan være, at din tandlægeskræk er så seriøs, at du endda er bange for at tage derned for at få klaret rutinetjekket. Der er dog ingen grunde, som er gode nok til at de opvejer for det faktum, at du ikke får det gjort. Når du tager ned på tandklinikken, som det er meningen, vil du give tandlægen mulighed for regelmæssigt at sørge for, at alt er problemfrit. Han vil desuden være i stand til at vurdere om du børster tænder godt nok med mere. Han er desuden i stand til at fortælle dig nogle ting, som du kan gøre eller bør undgå for at få bedre tænder.

Men her kommer de tre grunde, som jeg talte om:

Den første grund til at gå til tandlægen er, som jeg allerede nævnte, at han er i stand til at vurdere dine tænder på regelmæssig basis. Det er vigtigt, at tandbørstningen, skylning og brug af tandtråd er noget, der bliver en del af din hverdag. Dette er på trods af, at du endnu ikke har fået nogen symptomer på, at noget skulle være galt. Det engelske udtryk: ”Better safe, than sorry” gælder bestemt også dine tænder. Der er intet værre end at lide af en hjerteskærende tandpine. Det er også vigtigt at holde øje med munden, da den kan være med til at fortælle, hvis du lider af noget andet.

Tandlægen vurderer desuden om du er god til at bruge tandtråd, tandbørste og at skylle.

Det er en vigtig ting også. Hvis ikke du børster dine tænder på en bestemt måde, vil du nemlig ikke få så meget ud af det, som du potentielt kan. Det er hans pligt at informere dig om, hvis der er noget, som står skidt til.  Det vil desuden hjælpe dig til at opleve færre tandproblemer i fremtiden.

Tag til tandlægen præventivt og ikke for at fikse ting.

Har du nogensinde fået at vide, at det faktisk er billigere at gå til tandlægen på den måde end ved at tage derned, når du skal have lavet større indgreb? Tandlægen vil kunne give dig gode råd til, hvordan du skal håndtere en situation, hvis han kan se, at der er visse mangler på vedligeholdelsessiden.

Københavns Tandlæge
Vester Voldgade 86
1552 København V
Telefonnummer: 70 87 10 00

Relaterede